ГоловнаСуспільствоВійна

У результаті терактів у Луганську 1 особа загинула та 6 поранені, - СЦКК

Теракти можуть повторитися в найближчі дні.

У результаті терактів у Луганську 1 особа загинула та 6 поранені, - СЦКК
Фото: lug-info.com

Українська сторона Спільного центру координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) заявляє, що в результаті терактів у Луганську 1 людина загинула і 6 поранені.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

"7 липня близько 16:00 і 17:00 в центрі Луганська прогриміли два вибухи. У першому випадку вибуховий пристрій було закладено в урну для сміття, в іншому - вибухівка спрацювала в автомобілі. За попередніми даними, в результаті цих терактів одна людина загинула, шестеро поранені", - сказано в ньому.

Українська сторона СЦКК вважає, що ці теракти є провокаціями з боку бойовиків щодо мирного населення з метою компрометації і звинувачення в цьому Збройних сил з тим, щоб зірвати перемир'я, оголошене на період збору врожаю, і привернути увагу до цього під час проведення політичних зустрічей на вищому міжнародному рівні.

Українська сторона СЦКК прогнозує, що вибухи в Луганську 7 липня є початком серії терактів бойовиків проти мирного населення і можуть повторитися в найближчі дні.

Раніше повідомлялося, що в центрі Луганська недалеко від "будинку уряду" в п'ятницю сталися два вибухи. В "ЛНР" в їх організації звинуватили Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram