ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових поранені за добу на Донбасі

Авдіївку знову обстріляли з "Градів".

Двоє військових поранені за добу на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За минулу добу в результатеі бойових дій на Донбасі двоє військовослужбовців Збройних сил України були поранені.

У середу противник 50 разів відкривав вогонь, неодноразово використовуючи важке артилерійське озброєння, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку зафіксовано більш ніж половину (27) фактів порушення бойовиками режиму припинення вогню. Надвечір бойовики знову обстрілювали оборонні укріплення ЗСУ з артилерії. Так, з 120-мм мінометів ворог бив по позиціях у районі Широкиного, Чермалика та Водяного. Також з артилерійських систем калібру 122 мм бандформування обстріляли опорні пункти біля Широкиного і північніше, поблизу Мар'їнки. На тих самих ділянках, а також неподалік Гнутового, Лебединського, Павлополя, Новотроїцького та Красногорівки бойовики активно вели вогонь із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій, стрілецької зброї, іноді з озброєння БМП.

На Донецькому напрямку зафіксовано 17 випадків порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї. Найнапруженішою залишається ситуація в передмісті Авдіївки, де бойовики вчора ввечері знову двічі били по позиціях військових з РСЗВ "Град". Ворожі реактивні снаряди вкотре поцілили по житловому кварталу, який розташований на південній околиці міста. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав. У кількох приватних будинках пошкоджено дахи та вікна. Противник неодноразово застосовував міномети, гранатомети і стрілецьку зброю в районі Новгородського, Верхньоторецька і Пісків. По укріпленнях біля Невельського бойовики декілька разів стріляли з 122-мм артилерійських систем.

На Луганському напрямку протягом минулої доби бойовики жодного разу не використали важкого артилерійського озброєння. Всього зафіксовано шість ворожих обстрілів. Увечері противник обстріляв українських військових, які тримають оборону біля Троїцького, з мінометів калібру 82 мм. Пізніше вів вогонь з озброєння БТР, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів по укріпленнях у районі Новоолександрівки.

Нагадаємо, у вівторок у зоні АТО було поранено одного бійця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram