ГоловнаСуспільствоПодії

За підозрою в нападі на поліцейського у Харкові затримали його колегу

26-річному спецпризначенцю оголошено про підозру

За підозрою в нападі на поліцейського у Харкові затримали його колегу
Фото: facebook.com/slava.mavrichev

Прокуратура підозрює співробітника роти поліції особливого призначення "Східний корпус" у побитті патрульного у Харкові 9 травня.

Про це повідомляє офіційний сайт обласної прокуратури.

"У побитті поліцейського підозрюється колега постраждалого - 26-річний рядовий поліції, співробітник роти патрульної служби поліції особливого призначення "Східний корпус". Йому оголошено підозру за ч. 3 ст. 345, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків і перевищенням повноважень співробітником правоохоронного органу)", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, 9 травня близько 17:00 спецпідрозділ поліції "Харків" виявив зброю в автомобілі Volkswagen, який стояв біля будинку №3 на вул. Ярослава Мудрого. На місце події прибула слідчо-оперативна група Київського відділу поліції. Коли правоохоронцям почали заважати проводити невідкладні слідчі дії, виник конфлікт.

Водій автомобіля по телефону викликав на допомогу друзів, які швидко прибули на місце події. Один з них ударив кулаком в голову 27-річного інспектора управління патрульної поліції, який забезпечував громадський порядок. Патрульний отримав закриту черепно-мозкову травму та забій головного мозку.

Зброю, знайдену в автомобілі, вилучено та направлено на експертизу. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Максимальна санкція статті - 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 9 травня під час покладання квітів до меморіалу Слави на Бєлогородському шосе в Харкові сталася бійка між активістами і учасниками колони. У результаті було поранено співробітника поліції.

Після інциденту було затримано чотирьох осіб. Відкрито кримінальні провадження у ч.2 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram