ГоловнаСуспільствоВійна

Військові відбили атаку бойовиків на Майорськ

У Зайцевому сепаратисти взяли в заручники мирних жителів

Військові відбили атаку бойовиків на Майорськ
Фото: Макс Левин

4 грудня о 9:00 бойовики чисельністю до 100 осіб намагалися атакувати позиції українських військових у районі населеного пункту Майорськ Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку.

"Військові дали відсіч противнику зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів, не заборонених Мінськими домовленостями. Зазнавши втрат, ворог відступив", - наголошується в повідомленні.

Після цього сепаратисти відкрили прицільний вогонь з 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Внаслідок бою українські військовослужбовці знищили 2 одиниці техніки, 1 мінометний розрахунок і до 20 бойовиків. Ще близько 30 були поранені.

"Також у районі населеного пункту Зайцеве бойовики, розташувавши БМП за будівлею школи і зібравши в будівлі мирних жителів, вели прицільний вогонь по наших позиціях, тим самим грубо порушуючи не тільки Мінські домовленості, а й усі можливі норми гуманітарного права та правила ведення війни", - йдеться в повідомленні.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Протягом дня бойовики продовжували атакувати позиції сил АТО, але згодом, отримавши відсіч і зазнавши втрат, відступили.

Нагадаємо, вчора сепаратисти обстрілювали позиції військових на Маріупольському та Артемівському напрямках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram