ГоловнаСуспільствоВійна

У районі Дебальцевого терористи намагаються витіснити війська АТО, - Тимчук

Бойовики змінили тактику після невдалого "котла"

У районі Дебальцевого терористи намагаються витіснити війська АТО, - Тимчук
Фото: facebook.com/alex.mochanov

У районі Дебальцевого бойовики змінили тактику бойових дій. Від спроб створення "котла" терористи перейшли до спроб витіснити українські війська із цього району.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні вранці керівник групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Удару завдають у двох напрямах, що сходяться, через н.п. Чоернухине і Вуглегірськ, безпосередньо на Дебальцеве, аби змусити українські підрозділи, які перебувають у самому місті і на південь від нього, відійти на північ", - повідомляє Тимчук.

Спостерігачі зазначають, що в цьому районі діють щонайменше чотири тактичні групи бойовиків: дві - на Вуглегірському напрямку, одна - в напрямку Чорнухиного і ще одна - на напрямку від Нікішиного.

"Усього в активних діях у районі Дебальцевського плацдарму зараз беруть участь з боку супротивника близько 3500 осіб, 35 танків, близько 90 бойових броньованих машин", - повідомляє ІО.

Водночас дії цих 4 тактичних груп бойовиків підтримують 3 артилерійські групи (всього до 60 одиниць ствольної артилерії і близько 32 установок РСЗВ).

Нагадаємо, увечері в неділю, 1 лютого, українським бійцям удалося утримати Нікішине, незважаючи на вищу кількість сил противника, який наступав. Так удалося запобігти просуванню бойовиків у бік Дебальцевого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram