ГоловнаСуспільствоЖиття

На Донбасі вночі змінили склад більш ніж 15 ОВК

У ЦВК заявили, що така практика відповідає закону

На Донбасі вночі змінили склад більш ніж 15 ОВК
Фото: EPA/UPG

У Донецькій і Луганській областях вночі було змінено склад більш ніж 15 окружних комісій.

Про це заявив представник "Народного фронту" в Центральній виборчій комісії Леонід Ємець, повідомляють "Українські новини".

При цьому Ємець не уточнив, про які саме округи йдеться, але зазначив, що до складу комісій були введені люди, які раніше працювали на Партію регіонів і могли бути причетні до фальсифікації виборів.

Стурбованість з цього приводу також висловили у "Батьківщині".

"У Луганській області після початку її роботи змінили голову, заступника і секретаря, не пояснивши причини заміни. Ще на одній дільниці введено дев'ятьох нових членів дільничної виборчої комісії", - сказав Кириленко.

Керівника виборчого штабу партії Іван Кириленко повідомив, що заміна відбулася в дільничній виборчій комісії 106 округу, в 112 окрузі було повністю замінено склад ОВК.

При цьому в Донецькій області за добу до виборів ЦВК замінила 17 членів окружних виборчих комісій, додав Кириленко.

У свою чергу заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що членів комісії було замінено відповідно до закону, пише "Інтерфакс-Україна".

Усенко-Чорна підкреслила, що немає підстав стверджувати, що відбувається "надзвичайна ротація" у складі окружкомів.

Вона також зазначила, що негативним є існування "технічних партій", які частіше за інших вносять зміни в склади окружкомів. Але такі партії також є суб'єктами виборчого процесу і можуть міняти своїх представників в окружкомах, додали в ЦВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram