ГоловнаСуспільствоПодії

"Айдар" забрав тіла 40 бійців, які потрапили в засідку

Проводити упізнання важко, оскільки багато тіл сильно обгоріли і почали розкладатися

 "Айдар" забрав тіла 40 бійців, які потрапили в засідку
Фото: Макс Левин

У понеділок, 8 вересня, внаслідок домовленостей із сепаратистами вдалося забрати тіла близько 40 вбитих бійців добровольчого батальйону "Айдар" і десантників.

Як відомо, 5 вересня, за годину до наказу про припинення вогню терористи влаштували засідку і обстріляли групу батальйону "Айдар" і десантників 80 окремої аеромобільної бригади ЗСУ, повідомляє INSIDER.

Тіла загиблих вдалося забрати тільки сьогодні, і зараз проводиться упізнання та ідентифікація. На жаль, навряд чи вдасться всіх ідентифікувати, адже військових обстріляли з крупнокаліберної зброї та артилерії і до того ж вони сильно обгоріли і почали розкладатися. Деякі загиблі взагалі розірвані на шматки, повідомляє видання.

За свідченнями військових, терористи влаштували засідку, вийшовши на позиції української армії під жовто-блакитними прапорами. Скільки точно загинуло в засідці, невідомо. Однак військові підтверджують, що серед убитих є бійці, які до цього перебували в полоні бойовиків.

Цілком можливо, що серед тіл можуть бути військові з інших підрозділів. Можливо, кілька бійців залишилися живі і перебувають в полоні.

Військові також повідомляють, що тіла загиблих вдалося обміняти на вбитого бойовика "ЛНР". Проте офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Також, на думку військових, тіла не повертали, щоб вони почали розкладатися і не було помітно слідів добивання поранених та знущань над ними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram