ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони закупило неякісні бронежилети на 71 млн грн, - ГПУ

Через це в зоні АТО щонайменше 67 бійців отримали поранення

 Міноборони закупило неякісні бронежилети на 71 млн грн, - ГПУ
Фото: Макс Левин

Міністерство оборони закупило для військових полегшені бронежилети, які не відповідають вимогам, на суму понад 71 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Згідно з інформацією, у зв'язку з цим у зоні АТО щонайменше 67 бійців отримали поранення шиї і паху. У частині випадків поранення були смертельними.

"Колишніми високопоставленими особами оборонного відомства внаслідок неодноразової необґрунтованої зміни комплектації в період з 21.03.2014 по 30.05.2014 року було організовано і здійснено закупівлю полегшених бронежилетів двох типів: без захисту шиї ("Корсар 4") і без захисту шиї і паху ("Корсар М3-1-4") у кількості 17080 одиниць загальною вартістю понад 71 млн грн", - повідомили в прес-службі ГПУ.

Згідно з висновком Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ зазначені засоби індивідуального захисту не відповідають тактико-технічним вимогам до бронежилетів.

У ГПУ заявляють, що бронежилети належним чином не перевіряли і не випробовували.

"За даними фактами 08.08.2014 в ЄРДР внесено відомості про наявність у діях посадових осіб Міністерства оборони України ознак кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби)", - зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, 5 серпня ГПУ розпочала досудове розслідування стосовно посадових осіб Міноборони та Генштабу за фактом затягування закупівлі шоломів і бронежилетів для військовослужбовців ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram