ГоловнаПолітика

Прем’єр Британії Джонсон прибув в Україну і зустрівся із президентом Зеленським (оновлено)

У Маріїнському палаці почалися перемовини.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прилетів до Києва на тлі зростання напруженості на українсько-російському кордоні.

Фото: president.gov.ua

Кілька хвилин тому він прибув у Маріїнський палац для перемовин із президентом Володимиром Зеленським.

Перед приземленням Джонсон написав про заплановані перемовини у Twitter.

"Як друг і демократичний партнер, Велика Британія продовжуватиме відстоювати суверенітет України перед обличчям тих, хто прагне її знищити", – зазначив він.

"Розпочалася зустріч Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який перебуває в нашій країні з робочим візитом", – згодом повідомила пресслужба глави української держави

В ОП додали, що під головуванням Володимира Зеленського та Бориса Джонсона також відбудуться українсько-британські переговори.

Після завершення перемовин президент України та прем’єр-міністр Великої Британії проведуть зустріч з представниками засобів масової інформації.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Про візит британського прем’єра в Україну стало відомо минулого тижня. Також повідомлялося, що він проведе кризові переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. 

Сьогодні The Guardian повідомила, що телефонну розмову Джонсона із Путіним, перенесли на середу, 2 лютого. Речник Джонсона підтвердив зміни у розкладі після того, як Кремль відхилив прохання провести телефонні переговори у вівторок.

Розмову в понеділок, 31 січня, було скасовано, щоб Джонсон міг зробити заяву перед депутатами в парламенті щодо вечірок на Даунінг-стріт під час карантину.

Раніше стало відомо, що міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс за кілька годин до запланованої поїздки в Україну захворіла на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram