ГоловнаПолітика

У Луганську область прибув президент Зеленський

Глава держави огляне місця займання і заслухає доповідь про ліквідацію надзвичайної ситуації.

У Луганську область прибув президент Зеленський

У Луганську область, де вирують лісові пожежі, прибув глава держави Володимир Зеленський.

Про це інформує пресслужба президента.

"Президент України Володимир Зеленський прибув із робочою поїздкою до Луганської області у зв'язку з масштабними лісовими пожежами в Новоайдарському районі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, глава держави огляне місця займання і заслухає доповідь голови Луганської ОДА та представників ДСНС щодо ліквідації надзвичайної ситуації.

Раніше на місце події прибули секретар РНБО, голови МВС, ДСНС і Національної поліції.

У ці хвилини Володимир Зеленський спілкується з постраждалими від пожежі і слухає доповідь про ситуацію з лісовими пожежами в Луганській області та порядок їх ліквідації.

Глава ОДА Сергій Гайдай просить уряд визнати трагедію на Луганщині надзвичайною ситуацією державного рівня.

За попередніми оцінками, внаслідок пожеж, які вирують з 6 липня, вигоріло близько 5 тисяч гектарів лісу. Вогнем знищено понад 100 будинків. Жертвами пожежі стали 6 людей.

Нагадаємо, що 7 липня у Луганській області внаслідок масштабних лісових пожеж на території трьох лісництв у Новоайдарському районі загинуло п'ять людей, 9 осіб госпіталізовано. Згодом кількість постраждалих збільшилася. 

Вогонь охопив близько 50 га території Борівського та Охтирського лісництв у районі села Осколонівка, а також близько 40 га лісів Капітанівського лісництва поблизу села Капітанове.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram