ГоловнаПолітика

Зеленський і Шмигаль провели телеміст у день звільнення Краматорська і Слов'янська від проросійських бойовиків

Прем'єр відвідав Донбас, президент - перебував в Одесі.

Фото: t.me/Denys_Smyhal

У шосту річницю визволення Краматорська і Слов'янська від проросійських бойовиків президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль провели телеміст, повідомляється на сайті ОП.

Прем'єр відвідав Краматорськ, Слов'янськ, Дружківку і Костянтинівку.

"Жахливо усвідомлювати, що тоді, в 2014 році, протягом трьох місяців бойовики тримали в заручниках мешканців окупованих міст. Проросійські терористи цинічно прикривалися мирним населенням, і нашим воїнам доводилося ціною власних життів робити все можливе, щоб уберегти місцевих жителів", - написав Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Прем'єру організували відеовключення в Одесу, де на урочистостях з нагоди Дня Військово-морських сил перебував президент. Політики подякували українським військовим, які повернули ці міста в Україну.

Зеленський нагадав, що рік тому в цей день також перебував в Одесі разом з батьками захоплених Росією моряків, яких вдалося повернути додому.

Президент висловив сподівання, що Україні так само вдасться повернути всі свої території.

Нагадаємо, 5 липня 2014 року бойовики Стрєлкова-Гіркіна під тиском українських військ покинули Слов'янськ, Краматорськ, Констянтинівку і Дружківку і втекли в Донецьк.

О 13:00 бійцями-розвідниками 2-го батальйону Національної гвардії над міськрадою Слов'янська був встановлений український прапор.

З 13 жовтня 2014 року Краматорськ оголошено тимчасовим центром Донецької області, де зараз розташована Донецька обласна державна адміністрація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram