ГоловнаПолітика

Кличко звільнив директора КП "Київтранспарксервіс" Німаса

Німас займав посаду директора з листопада 2018 року і встиг стати фігурантом низки корупційних скандалів.

Кличко звільнив директора КП "Київтранспарксервіс" Німаса
Александр Нимас
Фото: kievvlast.com.ua

Мер Києва Віталій Кличко звільнив директора комунального підприємства "Київтранспарксервіс" Олександра Німаса.

Про це йдеться в розпорядженні міського голови від 20 березня 2020 року, передає "КиевVласть".

"Звільнити Німаса Олександра Ярославовича з посади директора комунального підприємства "Київтранспарксервіс"... 20 березня 2020 року власним бажанням", - ідеться в документі.

В.о. директора "Київтранспарксервісу" тимчасово призначено заступницю директора з юридичних питань підприємства Тетяну Ларіну.

Відзначають, що за час перебування на посаді Німас встиг стати фігурантом низки корупційних скандалів.

Німас займав посаду директора КП з 13 листопада 2018 року. Його було призначено на цю посаду за протекцією заступника голови КМДА Дмитра Давтяна (звільнений 29 листопада 2019 року). За протекцією Давтяна також було призначено на посаду директора КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва" Михайла Харне (звільнений 19 березня мером).

За час перебування на посаді директора КП Німас засвітився в декількох скандалах. Ще коли він був в.о. директора, евакуацією автомобілів зайнялася приватна фірма з Маріуполя, яка завищила ціни на свої послуги практично втричі.

У жовтні 2018 року на конкурсній комісії під час визначення кандидатур на посаду директора КП Німаса звинувачували в тому, що він призначає в КП людей з "темним минулим", незаконно звільняє співробітників і нездатний вирішити проблеми з нелегальними паркувальниками.

У листопаді 2018 року в КП "Київтранспарксервіс" відмовилися надавати інформацію на звернення депутата Київради про кількість укладених договорів та суми грошових надходжень від їх реалізації. У КП мотивували це тим, що у підприємства є якийсь внутрішній наказ, яким така інформація визначена, як комерційна таємниця. Отже, доступ до неї закритий і для депутатів, і для киян.

Нагадаємо, в січні слідчі Головного управління СБУ в Києві та Київській області повідомили колишнього директора "Київтранспарксервісу" про підозру в службовій недбалості.

У листопаді 2018 року чотирьох співробітників "Київтранспарксервісу" затримали за підозрою в корупції. У березні 2019 року розслідування було завершено, а обвинувальний акт - направлено до суду.

Відзначимо, що в 2016 році Кличко звільнив директора "Київтранспарксервісу" Артема Шамрая через втрату довіри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram