ГоловнаПолітика

Підсудний у справі MH17 веде розкішний спосіб життя в Росії, - ЗМІ

Від суду в Нідерландах йому "ні тепло, ні холодно".

Росіянин Сергій Дубинський ("Хмурий") веде розкішний спосіб життя в Росії і не боїться судового засідання з приводу "Боїнга". Про це йдеться в публікації нідерландського видання AD, пише РБК-Україна.

Фото: ad.nl

Один з головних підозрюваних у справі MH17, Дубинський живе в Ростові-на-Дону в гарному будинку - з розкішними меблями, каміном, великим акваріумом на кухні і млином у саду. Торік у жовтні в мережі було відео, на якому Дубинський разом з іншими колишніми бойовиками "ДНР" відпочивав на узбережжі Криму.Відповідаючи на питання видання, чи непокоїться через початок судового процесу, Дубинський сказав, що йому від нього "ні тепло, ні холодно".

"Я знаю, що не можу бути виданий як громадянин Росії. Це гарантує російська Конституція. Вона захищає мене", - сказав він у коментарі виданню по телефону.

Нагадаємо, що Дубинський-"Хмурий" був главою "ГРУ ДНР", підпорядковувався Ігореві Гіркіну й особисто подав запит на постачання боєготовної установки "Бук", щоб захистити сили бойовиків на фронті на південь від Сніжного. 17 липня 2014 року він координував транспортування установки до місця запуску. Він також причетний до евакуації "Бука" назад у Росію після збиття MH17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram