ГоловнаПолітика

НАТО оприлюднило програму візиту Столтенберга в Україну

Візит представників Альянсу відбудеться 30 і 31 жовтня і розпочнеться з відвідування Одеси.

НАТО оприлюднило програму візиту Столтенберга в Україну
Фото: EPA/UPG

На запрошення української влади генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, а також інші представники Альянсу відвідають Україну 30 і 31 жовтня.

Про це повідомляють на сайті НАТО, де опубліковано програму заходів візиту.

Відзначають, що візит Столтенберга почнеться з відвідування Одеси 30 жовтня. Генсек НАТО і посли відвідають постійну групу Альянсу з протидії мінам (SNMCMG2). У рамках патрулювання в Чорному морі чотири судна НАТО з протидії мінам з Болгарії, Італії, Румунії та Іспанії перебуватимуть в Одеському порту.

Столтенберг також виступить з промовою перед курсантами Одеської морської академії.

31 жовтня в Києві він проведе засідання Комісії НАТО-Україна з президентом Володимиром Зеленським та виступить з промовою у Верховній Раді.

Столтенберг і представники НАТО зустрінуться зі спікером Ради Дмитром Разумковим, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком і міністром оборони Андрієм Загороднюком.

Заступник генсека Мірча Джоанна і посли НАТО також зустрінуться з віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою, а також з головами парламентських фракцій.

Нагадаємо, Північноатлантична рада є вищим політичним органом НАТО. Його візит в Україну повинен був відбутися ще в липні, але його відклали через вибори в Раду.

25 жовтня голова Міноборони Загороднюк заявив про перезапуск формату співпраці з НАТО з метою практичного впровадження стандартів альянсу в найближчій перспективі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram