ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував спрямувати частину субвенцій на відновлення Донбасу

Залишилося вирішити питання з Кабміном.

Зеленський запропонував спрямувати частину субвенцій на відновлення Донбасу
Фото: facebook.com/zelenskiy95

Президент Володимир Зеленський запропонував передати частину нерозподілених бюджетних субвенцій на відновлення соціально-економічного та інфраструктурного потенціалу Донбасу.

Про це заявив заступник голови фракції Олександр Корнієнко за результатами засідання фракції "Слуга народу", передає Інтерфакс-Україна.

"Президент саме повернувся зі Сходу і у нього була ініціатива, яку він хотів обговорити з депутатами, а потім узгодити з Кабміном щодо переспрямування частини субвенцій на соціально-економічний розвиток наших східних областей", - сказав Корнієнко.

Він уточнив, що йдеться про переспрямування субвенцій з державного бюджету, які були виділені на інші проєкти. Їх пропонується спрямувати на будівництво дороги з селища Золоте, де за планом відкриється новий пункт пропуску між Україною і ОРДЛО, в адміністративний центр Луганської області, місто Сєвєродонецьк.

"Там повністю зруйнована дорога і та відстань, яка долається за півтори години, на цій ділянці займе 3-4 години. Через це в регіоні проблеми з медициною і швидкою допомогою, оскільки лікарня розташована в Сєвєродонецьку. Саме тому президент і запропонував віддати субвенції на соцеконом, які ще не були виділені на проєкти, на будівництво цієї дороги", - сказав заступник голови фракції "Слуга народу".

Корнієнко запевнив, що фракція таку пропозицію підтримує, залишилося вирішити питання з Кабміном.

Раніше повідомлялося, що Зеленський і віцепрезидент ЄІБ обговорили відновлення доріг на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram