ГоловнаПолітика

Денісова: "Ми дуже боялися, що цього звільнення не буде"

"У президентів (Порошенка і Зеленського) різна риторика".

Денісова: "Ми дуже боялися, що цього звільнення не буде"
Фото: Макс Левин

Інформацію про обмін полоненими між Україною і Росією намагалися тримати в таємниці, оскільки дуже боялися, що цього не станеться. Про це в інтерв'ю LB.ua розповіла Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Чому з першої до останньої хвилини ми тримали все в таємниці? Ми дуже боялися, що цього звільнення не буде. Могли бути будь-які сюрпризи... Було важливо, щоб і суспільство це розуміло. Передусім мова йшла про людські життя. Думаю, що і президент дуже сильно за це переживав - все було дуже непросто. Я, як Уповноважена з прав людини, вважаю, що найцінніше - це людське життя. З усім іншим якось упораємося", - сказала Денісова.

За її словами, список зі звільнення формувався на рівні президентів.

"Наскільки мені відомо, президенти визначили, хто з громадян потрапляє в цей список. Ми (представники робочої групи - LB.ua) займалися реалізацією домовленостей між президентами. Спочатку були 24 моряки... Потім президент Зеленський зміг домовитися і збільшити цю цифру - він робив це особисто", - додала вона.

"У президентів (Порошенка і Зеленського - LB.ua) різна риторика. І я думаю, що зміна деяких позицій, про що говорив президент Зеленський, зіграла найважливішу роль у досягненні цієї мети", - вважає Денісова.

На питання, чи усвідомлює Володимир Зеленський, що "грати по-чесному" з Володимиром Путіним неможливо, омбудсмен сказала: "Я думаю, що президент знає, що Путін - це Путін".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram