ГоловнаПолітика

Україна і Фінляндія підписали угоду про взаємний захист інформації

У присутності лідерів країн підписано низку двосторонніх українсько-фінських документів.

Україна і Фінляндія підписали угоду про взаємний захист інформації
Фото: president.gov.ua

Україна і Фінляндія підписали угоду про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом.

Про це повідомляє пресслужба глави української держави.

З українського боку документ підписав голова Служби безпеки України Іван Баканов, з фінської - надзвичайний і повноважний посол Фінляндії в Україні Пяйві Маріт Лайне.

Фото: president.gov.ua

"Сьогодні наші сторони підписали важливий документ - угоду про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. Це створює нові можливості для співпраці органів безпеки, зокрема в контексті протидії гібридним загрозам з боку Російської Федерації", - пояснив Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нііністе в Києві.

Крім того, голова Державної архівної служби України Тетяна Баранова і директор Національного архіву Фінляндії Юссі Нуортева підписали Меморандум про співпрацю між Державною архівною службою України та Національним архівом Фінляндії.

У пресслужбі українського президента пояснили, що метою Меморандуму є посилення двосторонньої співпраці у сфері архівної справи, налагодження та розвиток взаємовигідного та конструктивного діалогу між архівними установами України та Фінляндії.

Нагадаємо, 12 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Фінляндії Саулі Нііністе, який прилетів в Україну з офіційним візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram