ГоловнаПолітика

Адвокат українського політв'язня Панова приголомшений його станом здоров'я, - Денісова

"Євген скаржиться на погіршення зору, постійний головний біль, проблеми з зубами".

Адвокат українського політв'язня Панова приголомшений його станом здоров'я, - Денісова
Фото: Радио Свобода

Адвокат українського політв'язня Євгена Панова, який відбуває покарання в російській колонії, приголомшений станом його здоров'я.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"До мене звернувся брат українського політв'язня Євгена Панова, який утримується в російській колонії №6 Омська. Він повідомив, що адвокат, який побував у Євгена 20 червня, приголомшений станом здоров'я свого підзахисного. Євген скаржиться на погіршення зору, постійний головний біль, проблеми із зубами. Медична допомога вчасно не надається", - написала Денісова у фейсбуці.

За словами омбудсмена, Панов харчується з проміжками у 15 годин. Тривале перебування в стані голоду створює додаткові ризики для його здоров'я.

"Євген опинився ще й в інформаційній ізоляції - йому заборонено отримувати періодику", - додала вона.

Денісова звернулася до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з проханням забезпечити дотримання прав Панова, а також надати йому належну медичну допомогу офтальмолога, окуліста, невролога та стоматолога.

Нагадаємо, в серпні 2016 року ФСБ Росії оголосила про затримання в анексованому Криму групи "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затриманих - Євгена Панова та Андрія Захтея - деякий час утримували в московському СІЗО в Лефортово, а потім повернули до Криму. Російські спецслужби заявили, що Панов і Захтей нібито планували здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури. Влада України відкинула російські звинувачення і назвала їх "провокацією" російських спецслужб.

Влітку 2018 року Панову присудили 8 років позбавлення волі, його визнали винним у "готуванні диверсії в Криму у складі диверсійної групи" та "контрабанді боєприпасів через митний кордон Митного союзу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram