ГоловнаПолітика

ЦВК відмовила в реєстрації "двійнику" Литвина (оновлено)

Центрвиборчком також не пустив на вибори Шарія.

ЦВК відмовила в реєстрації "двійнику" Литвина (оновлено)

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом у народні депутати на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня колишньому спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину, який балотувався в ОВО №65 у Житомирській області.

Про це повідомила прес-служба комісії за результатами засідання 24 червня.

"Відмовлено в реєстрації 26 кандидатів у народні депутати України, висунутих у порядку самовисування", - йдеться в повідомленні.

LB.ua спочатку неправильно повідомила, що відмову отримав сам Литвин. Але колишній спікер спростував це в фейсбуці, опублікувавши видане йому посвідчення.

"Насправді рішення ЦВК про відмову в реєстрації стосувалося мого двійника. Свідоцтво про реєстрацію я отримав напередодні, 23 червня", - написав він.

Фото: facebook.com/vm.lytvyn

Також ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом у народні депутати України відеоблогеру Анатолію Шарію, включеному до виборчого списку політичної партії "Партія Шарія" під №1 у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Раніше повідомляли, що ЦВК повторно відмовила в реєстрації нардепу-втікачу Олександрові Онищенку.

Також Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати кандидатами в депутати двох діючих нардепів - Володимира Парасюка і Аркадія Корнацького.

Раніше ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом у народні депутати колишньому голові Адміністрації президента Андрію Клюєву, а також партії Михаїла Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram