ГоловнаПолітика

​Геращенко заявив, що не балотуватиметься в Раду, але з політики не йде

Політик зосередиться на проектах у сфері нацбезпеки.

​Геращенко заявив, що не балотуватиметься в Раду, але з політики не йде
Антон Геращенко
Фото: пресс-служба НФ

Народний депутат Антон Геращенко заявив, що не балотуватиметься на виборах до Верховної Ради, але йти з політики не збирається.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Політик думає про наступні вибори, державний діяч - про долю майбутніх поколінь. Робота в парламенті була для мене великим професійним викликом і школою життя одночасно. Будучи народним депутатом, обраним у трагічному 2014 році, я розділив відповідальність за долю України з товаришами із фракції "Народний Фронт". Вороги України оцінили мою роботу і мій внесок у справу гарантування безпеки України, створення добровольчих батальйонів і протидії агресору у сфері пропаганди і розколу країни. Службою безпеки України була зірвана спроба замаху на мене, затримані і віддані під суд двоє підозрюваних у спробі моєї ліквідації... У Росії на мене заведені фейкові кримінальні справи і рішенням Басманного суду Москви я оголошений в розшук... Втім я завжди розцінював це як свого роду нагороду і оцінку моєї боротьби", - написав Геращенко.

Він також зазначив, що за час роботи в парламенті він і його помічники розглянули 2069 звернень громадян, за результатом чого було скеровано 2622 депутатських звернення.

"Мною особисто, а також у співавторстві з колегами, було внесено 162 законопроекти і постанови, 24 з яких були схвалені і набули чинності. Я пишаюся тим, що мені випала честь проводити в парламенті закони "Про Національну поліцію", "Про кримінальні проступки", "Про трансплантацію". Звичайно, не все задумане вдалося реалізувати. Були в моїй роботі і помилки. Адже не помиляється тільки той, хто нічого не робить", - зазначив депутат.

Він додав, що низка законопроектів і концепцій, розроблених за його участю, будуть ухвалені вже наступним парламентом

"Я ухвалив рішення не висувати свою кандидатуру для участі в дострокових виборах до Верховної Ради. У майбутньому парламенті у мене буде, можливо, не менше, а навіть більше однодумців, яким я готовий передавати мій досвід і знання, отримані за роки роботи у Верховній Раді. Я не йду з української політики", - наголосив Геращенко.

Він повідомив, що надалі зосередиться на проектах у сфері національної безпеки, оборони, реформи правоохоронної та судової системи аналітичного центру "Український інститут майбутнього", одним із засновників якого він є.

"Це буде інтелектуальна, часто невидима неозброєним оком, боротьба з російською агресією, ворожою пропагандою і загрозою реваншу... Наша країна відновить територіальну цілісність і буде безпечною, багатою, процвітаючою державою - регіональним європейським лідером", - додав Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram