ГоловнаПолітика

У Зеленського пообіцяли "сьогодні або завтра" розпочати погашення боргу львівським шахтарям

Близько півсотні гірників перекрили міжнародну трасу "Львів - Рава-Руська".

У Зеленського пообіцяли "сьогодні або завтра" розпочати погашення боргу львівським шахтарям
Архивное фото
Фото: Національна поліція

Перший 41 мільйон гривень на погашення заборгованості перед шахтарями, які страйкують у Львівській області, повинен надійти 10 або 11 червня.

Про це повідомила прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель, передає Громадське.

"У середу було виділено 300 млн гривень ($11,45 млн) на зарплати шахтарям. З них перший транш, що дорівнює 41 млн гривень ($1,56 млн) живих грошей пройде вже сьогодні або завтра", - сказала вона на брифінгу.

За словами Юлії Мендель, ці гроші не вирішують всі питання заборгованості.

"Найбільша проблема полягає в тому, що вугілля занадто дороге для того, щоб його купував "Центренерго", зараз ціна становить 2800 гривень (за тонну - ред.). Зараз відбуваються переговори між Міністерством енергетики, "Центренерго" і "Львіввугілля", щоб знизити ціну до 2400 гривень", - сказала вона.

"Мендель запевнила, що президент робить все можливе, щоб зупинити страйк і покрити борги, "але це однаково залишається в рамках Кабінету міністрів".

Як повідомлялося, 7 червня дві шахти у Львівській області призупинили роботу через заборгованість за зарплатою. 10 червня близько півсотні гірників перекрили міжнародну трасу Львів - Рава-Руська в селі Смереків. Також шахтарі перекрили дорогу біля села Воля-Висоцька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram