ГоловнаПолітика

Пінчук платив сотні тисяч лобістові з США за "уроки англійської"

Іноземний агент Пінчука приніс скандально відомий звіт, пов'язаний з Манафортом щодо України, Грегу Крейгу.

Пінчук платив сотні тисяч лобістові з США за "уроки англійської"
Фото: censor.net.ua

Український бізнесмен Віктор Пінчук платив сотні тисяч американському лобістові за уроки англійської.

Про це стало відомо з нових документів, поданих до міністерства юстиції США відповідно до Закону про реєстрацію іноземних агентів США (FARA).

Документи подав зареєстрований американський лобіст Даг Шоен, передає Голос Америки.

Метою переказів коштів, як заявлено, було "наукове збагачення, навчання та повторення офіційної англійської мови, що використовується в наукових дослідженнях, а також проведення тестування знань сім'ї іноземного замовника", йдеться в документах.

"Нові документи подані відповідно до FARA лобістом Дагом Шоеном - іноземним агентом Віктора Пінчука, який, за повідомленнями, приніс скандально відомий звіт, пов'язаний з Манафортом щодо України, Грегу Крейгу - показує проходження сотень тисяч доларів від українського олігарха за ... "репетиторство", - звернула увагу в своєму Twitter дослідниця Центру відповідальної політики США Анна Массолія.

Йдеться про звіт 2012 року стосовно ув'язнення Юлії Тимошенко, яка на той час була одним з основних політичних конкурентів біглого екс-президента Віктора Януковича.

Віктор Пінчук працює з Дагом Шоеном для просування філантропічних проектів і персонального бізнесу з 2011 року, вказують документи, подані раніше в Міністерство юстиції США. Даг Шоен близький до Демократичної партії США, він працював в кампанії з обрання президента Білла Клінтона в 1996 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram