ГоловнаПолітика

Аваков заявив, що не братиме участі в парламентських виборах

Він закликав кандидатів проводити виборчу кампанію відповідно до закону і співпрацювати з МВС.

Аваков заявив, що не братиме участі в парламентських виборах
Арсен Аваков
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не братиме участі в дострокових виборах Верховної Ради.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Для того, щоб забезпечити рівновіддаленість і неупередженість системи МВС на парламентських виборах, я прийняв рішення не брати участі в цих виборах і не балотуватися в народні депутати України", - написав Аваков.

Він підкреслив, що позиція МВС на будь-яких виборах незмінна: політична нейтральність, рівновіддаленість і суворе забезпечення прав учасників.

"За моїм наказом усі органи виконавчої влади, що перебувають під координацією міністра внутрішніх справ, приступили до виконання своїх завдань щодо забезпечення виборчого процесу. Робоча група МВС відновила свою роботу із забезпечення виборчого процесу і тісну співпрацю з партнерами: Центральною виборчою комісією і Громадянською мережею ОПОРА", - написав Аваков.

Голова МВС закликав кандидатів проводити виборчу кампанію суворо відповідно до закону, не застосовувати сумнівні і протизаконні схеми і співпрацювати з МВС у частині забезпечення громадської безпеки.

"Разом з українським громадянським суспільством ми задали високу планку на виборах президента - виборчий процес, голосування та визначення результатів пройшли на високому рівні легітимності: без суттєвих порушень, відповідно до закону, і були визнані народом України і міжнародним співтовариством як зразкові. У нас вистачить сил, засобів і досвіду провести парламентські вибори на тому ж рівні", - наголосив міністр.

Нагадаємо, за фактами порушень під час президентських виборів було відкрито 436 кримінальних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram