ГоловнаПолітика

Зеленський закликав Раду присвятити останні два місяці реформам, а не піару

Президент вимагає прийняття реформаторських законів.

Зеленський закликав Раду присвятити останні два місяці реформам, а не піару
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський закликав депутатів Верховної Ради "не піаритися" і "прийняти реформаторські законопроекти". Відповідне звернення голова держави опублікував на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Закликаю народних депутатів наступні два місяці не використовувати трибуну Верховної Ради для особистого піару і не перетворювати український парламент на майданчик для виборчих кампаній старих партій. Незважаючи на те, що ваша діяльність майже остаточно знищила легітимність Верховної Ради, у вас є шанс хоч трохи відновити довіру суспільства до представницької демократії. Для цього потрібно лише почати нарешті голосувати за реформаторські законопроекти, які були розроблені українськими та західними фахівцями. Вони роками і залишаються без розгляду, хоча на них чекають громадяни і країна", - написав він.

Про які саме законопроекти йдеться, президент не уточнив.

Зеленський також упевнений, що Центральна виборча комісія виконає свої функціональні обов'язки щодо організації виборчого процесу.

Нагадаємо, 21 травня Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради усупереч вимогам Конституції і призначив позачергові вибори парламенту на 21 липня. Виборчий процес розпочався 24 травня, залишивши ЦВК усього 58 днів на підготовку до голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram