ГоловнаПолітика

Петиція за відставку Зеленського зібрала понад 44 тис. підписів

Це рекордна кількість підписів з моменту запуску сервісу електронних петицій.

Українці продовжують підписувати електронну петицію за відставку президента Володимира Зеленського. На ранок п'ятниці петиція набрала вже більш ніж 44 тис. підписів.

Фото: скриншот сайту

Документ зареєстрував Максим Безрук 22 травня 2019 року, необхідну кількість підписів петиція зібрала в першу добу після публікації.

Це рекордна кількість підписів з моменту запуску сервісу в 2015 році: більш ніж 25 тис. набирали тільки кілька петицій, більшість документів не змогли потрапити на розгляд голові держави.

Учора на сайті петицій було зареєстровано близько 10 документів "Про скасування петиції про відставку" зі словами підтримки Зеленському та проханням продовжувати роботу. Жодна з цих петицій не показала такої динаміки, однак на збір підписів в авторів є ще більш ніж 90 днів.

Нагадаємо, Зеленський склав присягу на вірність Україні в понеділок, 20 травня, і приступив до виконання обов'язків голови держави. Вже наступного дня він усупереч вимогам Конституції видав указ про розпуск Верховної Ради, а також зробив кілька спірних кадрових призначень.

Електронні петиції, які набрали 25 тис. підписів, потрапляють на розгляд Адміністрацією президента, однак виконання їх не обов'язкове.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram