ГоловнаПолітика

У Порошенка відреагували на відеозвернення Зеленського

В Адміністрації згідні на будь-яку дату, за яку проголосує Рада, і повторно запропонували Зеленському зустрітися для передачі справ.

У Порошенка відреагували на відеозвернення Зеленського
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента України Петра Порошенка опублікувала офіційну заяву у відповідь на відеозвернення обраного президента Володимира Зеленського.

"Президент України Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції вищого законодавчого органу. Для нього прийнятна будь-яка дата інавгурації, яку визначить Верховна Рада, оскільки це належить до її компетенції. До моменту інавгурації нового Президента Петро Порошенко залишається чинним главою держави і несе відповідальність за ситуацію в країні, виконуючи свої обов'язки відповідно до духу і букви Конституції", - сказано в заяві.

"Україна - це не номер в єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади - це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити її відповідно до європейської традиції, так як це прийнято в демократичних країнах. Тому він підтверджує своє запрошення Володимиру Зеленському, озвучене ще 30 квітня - не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, так само як і будь-які інші питання, пов'язані з передачею повноважень і відповідальності", - заявили в Адміністрації.

Отже, в команді Порошенка не сприймають ніяких претензій щодо нібито затягування інавгурації.

"Позитивний сам факт того, що обраний президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади і хоча б у чомусь продемонстрував свою позицію ... Можливо навіть без консультацій з їхнім спільним адвокатом", - парирували в АП критику Зеленського.

Нагадаємо, раніше сьогодні Зеленський опублікував відеозвернення до Верховної Ради з вимогою призначити інавгурацію на 19 травня. Обраний президент звинуватив у затягуванні не тільки депутатів, а й чинного президента, порівнявши його з туристом, що залишає готель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram