ГоловнаПолітика

Зеленський розраховує на більшість у Раді після парламентських виборів

"Я думаю, що нас з вами взагалі здивує поява деяких партій у новому парламенті, якщо ми переможемо".

Зеленський розраховує на більшість у Раді після парламентських виборів
Владимир Зеленский
Фото: 24 канал

Кандидат у президенти України шоумен Володимир Зеленський розраховує на більшість у Верховній Раді наступного скликання.

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Зеленський зазначив, що не готовий об'єднуватися з колишніми "регіоналами" і політичною силою Петра Порошенка, але при цьому він також відкидає, що буде в опозиції.

З ким саме Зеленський готовий був би об'єднатися, він не сказав, але зазначив, що в парламенті після виборів "з'являться нові партії і люди".

"Я думаю, що нас з вами взагалі здивує поява деяких партій у новому парламенті, якщо ми переможемо ... Просто вони з'являться. Люди ... Просто з'являться. Як і я з'явився. Просто з'являться люди. Я впевнений. Ну, чого Вакарчук (Святослав Вакарчук, - ред.) ж там говорив, що він хоче йти (в Раду, - ред.)?" - сказав кандидат у президенти.

"Я думаю, що вони підуть до Верховної Ради, і, можливо, він (Вакарчук, - ред.) зможе там пояснити своїм людям, які його прихильники, що він - демократичні сили. Потім... Гриценко ж піде? Гриценко піде з Садовим, вони підуть. Ось. І потім, я вам скажу, складний момент узагалі з кимось із них об'єднуватися. Я б хотів, щоб ми набрали більшість", - додав Зеленський.

Нагадаємо, згідно з даними соцопитування КМІС, якби вибори в Раду відбулися в середині квітня, то в неї пройшли би від чотирьох до восьми партій, чий рейтинг вище, ніж 5% прохідного бар'єра, або близький до нього: 25,9% - проголосували б за "Слугу народу" (Володимир Зеленський); 15,7% - за "Опозиційну платформу - За життя" (Віктор Медведчук); 13,9% - за "Блок Петра Порошенка Солідарність" (Петро Порошенко); 12,1% - за "Всеукраїнське об'єднання Батьківщина" (Юлія Тимошенко); 5,1% - за "Громадянську позицію" (Анатолій Гриценко); 5% - за "Силу і Честь" (Ігор Смешко); 4,8% - за "Радикальну партію" (Олег Ляшко); 4,6% - за "Всеукраїнське об'єднання Свобода" (Олег Тягнибок). У решти партій рейтинг набагато нижчий.

При цьому КМІС зафіксував поступове скорочення різниці в рейтингах Зеленського і Порошенка на президентських виборах. Разом з тим вона продовжує залишатися дуже великою - не менш ніж 30 процентних пунктів.

Другий тур виборів президента відбудеться в неділю, 21 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram