ГоловнаПолітика

Порошенко прилетів у Німеччину на зустріч з Меркель

Потім президент вирушить у Францію.

Президент Петро Порошенко прибув до Берліна для зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

"Почав робочий візит до Федеративної Республіки Німеччина", - написав Порошенко.

Своє повідомлення він проілюстрував фотографією, на якій виходить із літака.

Як пише Deutsche Welle, за підсумками зустрічі заплановано спільну прес-конференцію лідерів двох країн.

Зазначають, що в Німеччині візит Порошенка не сприйняли як "звичайний" у низці регулярних зустрічей лідерів Німеччини і України.

"Спостерігачі не можуть пригадати, щоб канцлер коли-небудь приймала одного з двох кандидатів на вищу посаду іноземної держави в проміжку між першим і другим турами президентських виборів", - пише видання.

Раніше офіційний представник канцлера Штеффен Зайберт відкинув припущення про те, що візит Порошенка в Берлін є чи прощальним, чи спробою Меркель підтримати перед другим туром кандидата, з яким вона звикла мати справу і знайшла спільну мову.

"Петро Порошенко - президент України, країни, якою вже протягом декількох років ми займаємося так інтенсивно, як мало якою іншою, - заявив Зайберт. - Є багато конкретних тем для обговорення".

Серед цих тем він назвав перебіг реалізації Мінських домовленостей і захоплення українських моряків Росією в Керченській протоці.

Припущення про те, що Меркель намагається надати Порошенкові передвиборну допомогу, Зайберт назвав міфом.

"Це рішення - за українськими виборцями, які у другому турі виберуть президентом того, кого вважатимуть більш придатним для того, щоб вести їхню країну в гарне майбутнє", - підкреслив він. І незалежно від того, хто ним стане, "німецький уряд буде і далі на боці  реформаторської України", - пообіцяв представник канцлера.

Нагадаємо, після розмови з Меркель у Берліні 12 квітня Порошенко вирушить у Париж для зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Макрон цього дня також повинен зустрітися з кандидатом у президенти, шоуменом Володимиром Зеленським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram