ГоловнаПолітика

Понад 100 тисяч виборців за три дні змінили місце голосування

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Понад 100 тисяч виборців за три дні змінили місце голосування
Фото: Макс Требухов

Перед другим туром виборів Президента України вже понад 100 тисяч виборців тимчасово змінили своє місце голосування.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, виступаючи в четвер на Форумі з безпеки в Києві.

"Ще одна унікальна тенденція після першого туру... Сьогодні фактично третій день, коли в українців є можливість подати документи для того, щоб проголосувати в другому турі не за місцем своєї реєстрації (змінити адресу голосування - ред.). Тільки за ці три дні понад сто тисяч українців змінили своє місце голосування і готові прийти голосувати у другому турі", - цитує міністра Інтерфакс-Україна.

За словами Павла Петренка, кількість таких людей збільшується.

"Ми бачимо абсолютно іншу політичну реальність. Дуже розраховую, що другий тур також пройде часто і відкрито", - додав міністр.

Також глава Мін'юсту наголосив, що ще одна важлива новація - відсутність ініціювання судових процесів від кандидатів щодо оскарження результатів виборів.

Нагадаємо, перед першим туром виборів своє місце голосування змінили майже 316 тис. українців. Найбільша кількість заяв була подана від жителів Донецької та Луганської областей - 63 869 і 28 834 відповідно.

Нагадаємо, другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня 2019 року. Згідно з результатами першого туру виборів, за Володимира Зеленського віддали голоси 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 15,95% виборців, відповідно вони будуть боротися за перемогу в другому турі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram