ГоловнаПолітика

МЗС України зажадало негайного скасування вироку для Гриба

Унаслідок важких захворювань Гриб може не витримати етапування.

МЗС України зажадало негайного скасування вироку для Гриба
Фото: segodnya.ua

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайного скасування рішення Північно-Кавказького окружного військового суду, який засудив до 6 років позбавлення волі громадянина України Павла Гриба.

"Вимагаємо негайно скасувати незаконний вирок у справі Павла Гриба, надати постійний медичний супровід, забезпечити його звільнення і безперешкодне повернення в Україну. Закликаємо міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора - Російську Федерацію - з метою припинення грубого порушення прав людини та звільнення незаконно засудженого громадянина України Гриба", - сказано в заяві.

МЗС вважає, що цим судовим рішенням російська сторона грубо порушує права людини, в тому числі право на справедливий суд і право на життя.

Унаслідок отриманих важких захворювань і важкого стану Гриб може не витримати етапування і перебування в негуманних умовах російської пенітенціарної системи.

Відзначають, що засуджений потребує постійного висококваліфікованого нагляду лікарів, регулярного проведення комплексного медичного обстеження і перебування в спеціалізованому медичному закладі.

Раніше сьогодні російський суд визнав Гриба винуватим у закликах до тероризму і засудив його до 6 років у колонії загального режиму. Гриба викрали в Білорусі в серпні 2017 року і вивезли в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram