ГоловнаПолітика

Тимошенко виступила в рамках Мюнхенської конференції та зустрілася з Лагард

Вони обговорили соціально-економічну ситуацію в Україні, перспективи економічного розвитку й питання співпраці між Україною та МВФ.

Тимошенко виступила в рамках Мюнхенської конференції та зустрілася з Лагард
Фото: facebook/Oleksandr Prokopenko

Жодних компромісів із Кремлем, які дадуть змогу завершити війну за рахунок інтересів України, бути не може. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко під час виступу в рамках Мюнхенської конференції з безпеки.

«Будьте впевнені, що наша команда жорстко захищатиме Україну. Жодних компромісів, які, не дай Боже, зачепили б інтереси України, не буде введено. Зокрема, що стосується завершення війни», - зазначила лідер «Батьківщини».

«Заяви президента не збігаються з тим, що він робить. Вважаю, що найближчим часом будуть документальні докази бізнес-співпраці Порошенка й Медведчука та того, що вони заробляють великі гроші. І всі політики знають про це, більшість експертів за межами країни знають про це. І я хотіла б наголосити: уся наша команда й наші друзі не дотримуються подвійних стандартів і називають речі своїми іменами. Якщо сьогодні чинний президент веде величезний бізнес з Медведчуком, який зустрічається з Путіним, це означає, що вони співпрацюють», - зазначила голова партії.

Під час свого виступу вона констатувала, що 144 реформи, про які звітує чинна українська влада, призвели лише до зубожіння народу: порівняно з 2013 роком, обсяг ВВП, зарплати і пенсії в Україні зменшилися в 1,4 разу в доларовому обчисленні. Хоча саме економічне процвітання України має стати додатковою зброєю в боротьбі з російським агресором. Забезпечити його дасть можливість прийняття нової Конституції і втілення Нового економічного курсу.

Крім того, Тимошенко провела зустріч з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Юлия Тимошенко и Критин Лагард
Фото: ba.org.ua
Юлия Тимошенко и Критин Лагард

Вони обговорили соціально-економічну ситуацію в Україні, перспективи економічного розвитку й питання співпраці між Україною та МВФ.

Юлія Тимошенко наголосила на «необхідності продовження співпраці з Фондом з урахуванням реальної ситуації в економіці й соціальній сфері, щоб питання макрофінансової стабільності й соціальної згуртованості, рівня життя українських громадян були збалансовані, а не в конфлікті».

Окремо йшлося про пріоритети та виклики на шляху реформ в Україні після президентських виборів.

У зустрічі також брав участь заступник голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram