ГоловнаПолітика

Названо дату розгляду "азовських" санкцій ЄС проти Росії

Глави МЗС Данії та Чехії закликали РФ звільнити українських моряків.

Названо дату розгляду "азовських" санкцій ЄС проти Росії
Фото: Вести Экономика

Глави МЗС Чехії та Данії Томаш Петршичек і Андерс Самуельсен у вівторок під час робочої поїздки в Донецьку область заявили, що Європейський Союз введе нові санкції проти Росії, якщо Москва не звільнить військовополонених моряків Військово-морських сил України.

Питання про санкції буде розглянуто 18 лютого на засіданні Ради ЄС, повідомляє МЗС України.

"За результатами поїздки в Маріуполь глави МЗС Данії та Чехії висловили незмінну і тверду підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, засудили дії Росії і закликали її до негайного звільнення 24-х українських військовополонених. Було зазначено, що в разі відмови Москви здійснити відповідні кроки, Євросоюз введе нові санкції проти Росії", - йдеться в повідомленні на сторінці Міністерства у фейсбуці.

Томаш Петршичек і Андерс Самуельсен назвали дату розгляду питання нових санкцій проти Росії в Раді ЄС.

"Питання можливого введення нових обмежувальних заходів щодо Росії і збільшення допомоги українському Приазов'ю будуть обговорюватися 18 лютого цього року в Брюсселі в рамках чергового засідання Ради ЄС із закордонних справ", - додали в МЗС.

Зазначається, що європейські дипломати також закликали Росію забезпечити свободу навігації в Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці.

Раніше країни Балтії та Польща виступили за введення нових санкцій проти Росії через захоплення нею українських моряків у Керченській протоці.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь, а також 24 моряків. Зараз вони перебувають в Москві. Всі вони визнали себе військовополоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram