ГоловнаПолітика

У Криму суд у справі адвоката Курбедінова перенесли на п'ятницю

Інтереси Курбедінова в суді представляли рекордна кількість юристів: більш ніж 10 адвокатів і правозахисників.

У Криму суд у справі адвоката Курбедінова перенесли на п'ятницю
Эмиль Курбединов
Фото: facebook/Emil Kurbedinov

Київський районний суд Сімферополя в п'ятницю, 7 грудня, продовжить розгляд адміністративних матеріалів на адвоката Еміля Курбедінова, підозрюваного в поширенні екстремістської інформації в інтернеті.

Засідання суду тривало в четвер близько п'яти годин. Інтереси Курбедінова в суді представляли рекордна кількість юристів: більш ніж 10 адвокатів і правозахисників, передає Інтерфакс-Україна.

"Еміль до 9:00 ранку завтрашнього дня буде вдома. У п'ятницю продовження процесу", - повідомив агентству один з адвокатів Курбедінова Айдер Азаматов.

Курбедінова затримали сьогодні вранці, його підозрюють у порушенні статті 20.3 КпАП Росії (пропаганда символіки екстремістських символів). За даними правозахисників, мова йде про публікацію в соціальній мережі з фотографією форуму Хізб-ут-Тахрір, причому за цю публікацію в інший соцмережі Курбедінов відсидів 10 діб адміністративного арешту в 2017 році.

Курбедінов займається в Криму резонансними справами. У його "кейсі" - захист фігурантів справ "Хізб ут-Тахрір", справи заступника голови меджлісу кримських татар Ільмі Умерова і журналіста підрозділу "Радіо Свобода" Миколи Семени, засуджених за звинуваченням у закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Еміль Курбедінов також є одним з адвокатів, що займаються захистом моряків з кораблів ВМС України, затриманих російськими прикордонниками в Чорному морі за порушення кордонів Росії в листопаді.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав затримання Курбедінова "залякуванням захисників українських моряків" і повідомив про події в Криму своїм колегам під час засідання ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram