ГоловнаПолітика

Україна очолила ГУАМ

Раніше організацію очолювала Молдова.

Україна очолила ГУАМ
Украина возглавила ГУАМ
Фото: МИД Молдовы

Республіка Молдова передала Україні головування в Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ).

Про це поінформували в прес-службі Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови за підсумками засідання глав зовнішньополітичних відомств країн ГУАМ, яке відбулося на полях засідання Міністерської ради ОБСЄ в Мілані, повідомляє Укрінформ.

"Переконаний, що традиція, яка існує в рамках ГУАМ, працювати на основі консенсусу дасть можливість державам-членам Організації продовжити плідну та взаємовигідну співпрацю, як на регіональному, так і на міжнародному рівні", - заявив глава МЗС Молдови Тудор Ульяновський.

Голова молдовського зовнішньополітичного відомства побажав успіху своїм українським колегам, висловивши сподівання, що організація продовжить курс на поглиблення економічної та гуманітарної співпраці в інтересах народів цих держав.

Учасники засідання вітали першу зустріч у форматі "ГУАМ+Канада", що відбулася в Мілані.

Організація за демократію і економічний розвиток (ГУАМ) була створена в 1997 році Грузією, Україною, Азербайджаном і Молдовою. Назви країн-учасниць зумовили обрану для її позначення абревіатуру.

ГУАМ відрізняє те, що всі її члени так чи інакше в різний час постраждали від російської агресії або проросійських сепаратистів. У Грузії є Абхазія і Південна Осетія, в України - Крим і Донбас, у Азербайджану - Нагірний Карабах, у Молдови - Придністров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram