ГоловнаПолітика

Світлична очолила депутатську групу, до якої увійшло 3/4 депутатів Харківської облради

Головним завданням "Єдності та розвитку Харківщини" є розроблення конкретних проектів розвитку регіону.

Світлична очолила депутатську групу, до якої увійшло 3/4 депутатів Харківської облради
Юлия Светличная
Фото: сайт ХОДА

Про створення нової депутатської групи повідомила під час сесії Харківської обласної ради 6 грудня голова ХОДА Юлія Світлична. Саме її депутати обрали головою "Єдності та розвитку Харківщини". До депутатської групи увійшло 90 депутатів з усіх 6 фракцій, повідомляє прес-служба ХОДА.

До складу групи "Єдність та розвиток Харківщини" увійшли представники всіх фракцій обласної ради - загалом три чверті депутатського корпусу.

"У складні часи, як ніколи, необхідна консолідація. Сьогодні в обласній раді створена найбільша в Україні депутатська група. Метою нашої групи є розвиток регіону та країни, захист інтересів кожного жителя області. Людям потрібні реальні справи, а не політичні гасла і заяви. Потрібно працювати, будувати, створювати, підтримувати людей. Саме це і є найголовнішою функцією депутатів місцевих рад", - заявила Юлія Світлична.

Вона зазначила, що головним завданням "Єдності та розвитку Харківщини" є розроблення конкретних проектів розвитку регіону.

"У 2019 році ми будемо продовжувати відновлювати об'єкти, які десятиріччями перебували в занепаді. Пріоритетними будуть соціальна і гуманітарна сфера - перш за все, відновлення лікарень і соціальний захист харків'ян. У планах також завершення будівництва філармонії, а також будівництво сучасного онкологічного комплексу, нових центрів адміністративних послуг, шкіл, дитячих садків та спортивної інфраструктури", - повідомила керівник області.

Вона також зазначила, що особливу увагу наступного року, як і 2018-го, будуть приділяти будівництву та ремонту доріг в області.

"Цього року нам вдалося зробити чимало: повністю відновлено три магістральні дороги в напрямку Донецької, Луганської та Сумської областей, відремонтовані численні місцеві дороги. У планах на наступний рік - капітальний ремонт, а фактично - будівництво дороги Харків-Лозова-Павлоград. Вдалося закласти кошти на цей проект окремим рядком у державному бюджеті, - сказала голова ХОДА. - Треба йти до людей не з партійними прапорами, а з конкретними справами, слухати, чути і допомагати. Я впевнена, що саме так ми всі разом повинні діяти, саме так ми обіцяли людям, і впевнена, що саме так і будемо робити. Дуже поважаю і підтримую, коли замість політичних амбіцій перевага надається розвитку регіону та інтересам звичайних людей".

Довідка. До складу Харківської обласної ради входять 120 депутатів, які представляють 6 фракцій: БПП "Солідарність", "Відродження", "Батьківщина", "Опозиційний блок", "Об'єднання "Самопоміч", "Наш край". Відповідно, нова депгрупа "Єдність та розвиток Харківщини" (90 осіб) об'єднує 3/4 депутатів облради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram