ГоловнаПолітика

Літаки США здійснили позапланові польоти над Україною поблизу Криму

Пентагон підтвердив, що літаки проводять моніторинг ситуації в Керченській протоці.

Літаки США здійснили позапланові польоти над Україною поблизу Криму
Пентагон направил самолеты для мониторинга ситуации в Крыму

CША та їхні союзники в рамках Договору про відкрите небо, у зв'язку з інцидентом у Керченській протоці провели позаплановий політ над територією України. Про це сьогодні повідомила прес-служба Пентагону.

"Вибір часу цього польоту спрямований на те, щоб підтвердити зобов'язання США перед Україною та іншими країнами-партнерами", - зазначено в документі.

"Безпричинна атака Росії на українські кораблі в Чорному морі біля Керченської протоки - це небезпечна ескалація зі збереженням Росією моделі все більш провокаційної і загрозливої поведінки", - сказано в заяві.

США хочуть кращих відносин з Росією, але поки що це неможливо через "незаконні і дестабілізаційні" дії РФ в Україні і в інших регіонах.

Нагадаємо, раніше сьогодні розвідувальний літак ВПС США OS-135B провів політ біля північних кордонів Криму, здійснюючи його над озером Сиваш, у повітряному просторі України. До цього польоти американських розвідувальних літаків у цьому районі не фіксувалися.

Крім того, поблизу узбережжя Криму на Чорному морі було зафіксовано багатогодинний політ літака радіоелектронної розвідки великого радіусу дії ВМС США EP-3E Aries II. Американський морський розвідник, який вилетів з авіабази Суда-Бей на грецькому острові Крит, кілька годин курсував біля південно-західного і південного узбережжя півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram