ГоловнаПолітика

Митрополит УПЦ МП попросив Путіна відпустити українських моряків

Священик заявив, що не може мовчати, коли страждають люди.

Митрополит УПЦ МП попросив Путіна відпустити українських моряків
Фото: sarny.church.ua

Митрополит Сарненський і Поліський УПЦ МП Анатолій (Гладкий) попросив президента Росії Володимира Путіна відпустити українських моряків, які потрапили в полон 25 листопада біля Керченської протоки.

"Те, що відбулося, є продовженням військових дій, які ведуться вже впродовж виснажливих чотирьох років, від яких втомився народ України і Росії. Військові дії в зоні ООС також втомили ні в чому невинних людей, які проживають у східній частині України", - йдеться в зверненні митрополита, якого днями було нагороджено орденом Ярослава Мудрого.

Священнослужитель заявив, що не має права давати оцінку політичним подіям, але християнський обов'язок зобов'язує його не мовчати, коли страждають українські моряки та їхні близькі.

"Цей біль зобов'язує мене звернутися до Вас, пане Президенте, з проханням про звільнення наших моряків з полону, щоб вони змогли зустріти Різдво Христове зі своїми люблячими рідними", - йдеться у зверненні митрополита на сайті Сарненської єпархії.

Нагадаємо, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій у 2014 році був одним із підписантів меморандуму про єдину Україну та єдину помісну православну церкву, який на обласному рівні ініціювала місцева ОДА. Пізніше за наказом голови УПЦ МП митрополита Онуфрія він відкликав свій підпис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram