ГоловнаПолітика

УН: Луценко викликав Холодницького з відпустки заради справи проти голови ДФС

Розслідування йде за статтею 368-2 (незаконне збагачення).

УН: Луценко викликав Холодницького з відпустки заради справи проти голови ДФС
Мирослав Продан
Фото: facebook/Мирослав Продан

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують можливе незаконне збагачення виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана. Спеціально для цього з відпустки відкликали керівника САП Назара Холодницького.

Про це пише агентство "Українські новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Поки що йде розслідування за статтею 368-2 (незаконне збагачення)", - заявив він.

За його словами, Генпрокуратура веде своє розслідування зловживань у ДФС часів Продана, але поки що на повідомлення про підозру Проданові не вийшла і вирішила залучити до розслідування НАБУ і САП.

Нагадаємо, що Мирослав Продан - близький соратник прем'єр-міністра Володимира Гройсман, той навіть заявив, що "поки я прем'єр-міністр, він буде керувати ДФС".

Продан з 3 березня 2017 року виконує обов'язки голови Державної фіскальної служби. Він почав керувати відомством після того, як проти Романа Насірова почали розслідування, що завершилося його відставкою.

Міністр фінансів Олександр Данилюк у своєму прощальному слові перед звільненням заявив, що Продан - "напівлегітимний і повністю керований".

16 липня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про достатню доказову базу правопорушень Мирослава Продана на посаді в.о. голови Державної фіскальної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram