ГоловнаПолітика

Мін'юст відмовився поновлювати Бочковського на посаді, - адвокат

У міністерстві вважають, що робити це повинно Держказначейство.

Мін'юст відмовився поновлювати Бочковського на посаді, - адвокат
Фото: lenta.kharkiv.ua

Міністерство юстиції відмовилося відкрити виконавче провадження для поновлення на посаді колишнього голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і виплати йому належної зарплати за час вимушеного прогулу.

Про це повідомив адвокат екс-міністра Володимир Єнич, передають "Українські новини".

"Вони (Мін'юст) відмовили у відкритті провадження у зв'язку з тим, що нібито стягнення зарплати повинно виконуватися органами Державної казначейської служби, а на рішення про поновлення вони просто заплющили очі. Ми ці дії оскаржили", - повідомив Єнич.

Адвокат зазначив, що в разі відкриття провадження виконавча служба Мін'юсту зобов'язана була б двічі оштрафувати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова й ініціювати відкриття кримінального провадження за невиконання рішення суду.

Нагадаємо, 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення уряду про звільнення Бочковського. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виключає поновлення Бочковського на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

25 березня 2015 року голову ДСНС Бочковського і його заступника Василя Стоєцького затримали на засіданні Кабінету Міністрів через підозри в корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram