ГоловнаПолітика

Україну обрали до складу Економічної і Соціальної Ради при ООН на 2019-2021 роки

Членство України підтримали 176 держав.

Україну обрали до складу Економічної і Соціальної Ради при ООН на 2019-2021 роки
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй обрала Україну до складу Економічної і Соціальної Ради ООН (ЕКОСОР) на період 2019-2021 років.

Про це повідомляє постійне представництво України при ООН у Twitter.

Членство України підтримали 176 держав.

"Членство в ЕКОСОР сприятиме реалізації в Україні найкращих світових практик у сфері соціально-економічних реформ. Плануємо також більш активно використовувати потенціал ООН для вирішення актуальних гуманітарних проблем", - заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

ЕКОСОР - один із шести ключових органів ООН, який відповідає за координацію діяльності організації та її спеціалізованих установ в економічній і соціальній сферах. Він уповноважений, у тому числі, скликати спеціальні засідання з питань надзвичайних ситуацій гуманітарного характеру. До складу Ради входять 54 держави-члени ООН.

"У 2019 ЕКОСОР зосередиться на розвитку рівноправного та інклюзивного суспільства, зокрема забезпеченні гендерної рівності, посиленні соціального захисту людей з особливими потребами, поліпшенні гуманітарної ситуації в зонах конфліктів, підтримці малого і середнього підприємництва, боротьбі зі зміною клімату", - наголошено в повідомленні.

Востаннє Україна обиралася до складу ЕКОСОР на період 2010-2012 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram