ГоловнаПолітика

СБУ спростувала перехід українського військового на бік бойовиків

Тарас Гапьяк зміг ідентифікувати 19 найманців, особисто причетних до катувань українських заручників.

СБУ спростувала перехід українського військового на бік бойовиків
Тарас Гапьяк
Фото: стоп-кадр с видео

Служба безпеки України спростувала інформацію інтернет-ресурсів терористичних організацій "Л/ДНР" про перехід військовослужбовця 24-ї окремої механізованої бригади Тараса Гап'яка на бік бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними Служби безпеки, Гап'як потрапив у полон бойовиків у березні 2017 року. В рамках обміну 27 грудня 2017 року Гап'як дав свідчення про підготовку фейкових сюжетів російськими медіа.

За словами Гап'яка, його катували бойовики підрозділу "Купол", зокрема застосовуючи фізичну силу, електрошокер, електричний струм від телефонного апарата ТА-57, били гумовими кийками, вибивали зізнання у сприянні спецслужбам України.

"Перебуваючи 279 днів в катівнях російських терористів, Гап'як зміг ідентифікувати 19 найманців зі складу так званої "військової комендатури ЛНР", які особисто причетні до катувань українських заручників", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, "народна міліція ЛНР" 11 травня 2017 року виклала в інтернет запис, на якому чоловік у військовій формі, який представився як військовослужбовець Збройних сил України Тарас Гап'як, розповідає, що добровільно здався в полон через погані умови служби в армії.

У зв'язку з цим у штабі АТО повідомили, що після ретельного вивчення інциденту, який стався наприкінці березня, і врахування всіх обставин військовослужбовець був позбавлений військового звання "сержант", відповідно до Дисциплінарного Статуту Збройних Сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram