ГоловнаПолітика

Савченко написала лист Путіну

Перебуваючи в СІЗО, нардеп просить помилувати українських політв'язнів.

Савченко написала лист Путіну
Фото: Сергей Нужненко

Заарештована народний депутат Надія Савченко написала листа президентові Росії Володимиру Путіну, в якому попросила пощадити українських політв'язнів.

Про це повідомляє прес-служба нардепа на сторінці Савченко у Facebook.

"Виняткова ситуація, яка склалася навколо долі моїх співвітчизників, які зараз перебувають у місцях позбавлення волі Російської Федерації, не може не змусити мене звернутися особисто до Вас за допомогою відкритого листа, зі щирим проханням звільнити громадян України будь-яким правовим способом", - йдеться в листі.

У листі підкреслюється, що Савченко не скоювала злочинів проти Російської Федерації і ніколи не зверталася до Путіна з проханням про помилування. Савченко називає можливе звільнення українських політв'язнів "жестом доброї волі глави Російської Федерації".

Фото: facebook.com/Savchenko.Nadiia

"Я прошу Вас прийняти рішення про помилування і зробити цей крок, щоб мир на Українській землі, мир між українськими і російськими народами і мир у міжнародних відносинах Росії і України й інших країн цивілізованого демократичного суспільства став можливим, що для Російської Федерації є важливим, судячи з Ваших заяв", - пише Савченко.

"Я переконана в тому, що український і російський народи будуть жити в мирі", - резюмувала Савченко.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; зазіхання на життя державних і громадських діячів, у підготовці до вчинення терористичного акту, створенні терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував Савченко.

Перевірка на поліграфі підтвердила, що депутат Верховної Ради Надія Савченко готувала теракти в урядовому кварталі Києва та в будівлі Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram