ГоловнаПолітика

Суд повернув Насірову внутрішній паспорт

Також знято арешт з годинників, які належать дружині екс-глави ДФС.

Суд повернув Насірову внутрішній паспорт
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Міграційну службу повернути паспорт громадянина України колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову і зняв арешт з годинників, які належать його дружині.

Про це Українським Новинам повідомив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко.

За його словами, суд ухвалив таке рішення у середу.

Водночас суд продовжив інші зобов'язання для Насірова, зокрема і носіння електронного браслета стеження, ще на два місяці, до 15 липня.

Нагадаємо, Насірова судять за звинуваченням у зловживанні владою і службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК). Крім того, він є фігурантом кримінальної справи про хабарництво (ч. 4 ст. 368 КК)

За версією слідства, Насіров причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів НАБУ, протягом 2015 року він ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, залучених у схему, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення ухвалювались заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Крім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність в частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Потерпілою є компанія "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram