ГоловнаПолітика

СБУ викликала на допит 47 осіб у справі "РИА Новости Украина"

Слідчі дії заплановані найближчим часом.

СБУ викликала на допит 47 осіб у справі "РИА Новости Украина"
Фото: rian.com.ua

Служба безпеки України викликала на допит 47 осіб у справі про державну зраду головного редактора видання "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

Про це Українським Новинам повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

"Розіслано 47 повісток", - повідомив він.

За словами Кононенка, допити заплановані найближчим часом. Він також повідомив, що обшуки у справі завершено, зокрема і в офісі видання.

Нагадаємо, Вишенського затримали поруч з його будинком 15 травня, а в офісі "РИА Новости Украина" пройшли обшуки. Вишинському висунуто підозру у держзраді. За заявою прес-служби СБУ, у будинку Вишинського було знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 Вишинський поїхав у Крим, де за завданням керівництва МИА "Россия сегодня" "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення у Київ Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій "Л/ДНР".

Росія визнала, що Вишинський отримав її громадянство у вересні 2015 року.

Клопотання про обрання запобіжного заходу Вишинському буде розглянуте Херсонським міським судом 17 травня. Прокуратура наполягатиме на його арешті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram