ГоловнаПолітика

Суди гальмують винесення рішень щодо готових справ НАБУ

Щодо 48 справ суди не призначають підготовчих засідань.

Суди гальмують винесення рішень щодо готових справ НАБУ
Фото: beztabu.net

Зі 127 справ, які розслідували детективи Національного антикорупційного бюро України і які були скеровані САП до суду, у 48 випадках ще навіть не відбулися підготовчі судові засідання.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"У третини зі 127 справ, у яких детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт у судові інстанції, розгляд по суті досі не розпочався. Водночас у 48 провадженнях на цю мить не відбулося навіть підготовче засідання - деякі справи чекають своєї черги по року-півтора", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в об'єднаній справі за фактом завдання збитків ВАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" вже більш ніж 15 місяців не призначають підготовче засідання.

Також досі не розпочався розгляд у провадженні за обвинуваченням судді Жовтневого районного суду м. Дніпра, причому обвинувальний акт щодо нього був скерований ще в січні 2017 року.

За даними відомства, тільки в 29 справах від НАБУ і САП ухвалено судові рішення.

Читайте також: Ситник заявив, що не боїться аудиту НАБУ

"Більшість судових рішень - це затвердження угод про визнання винуватості з другорядними учасниками корупційних схем. Так, у 19 справах винесено обвинувальний вирок, не пов'язаний з позбавленням волі. Станом на 31 березня 2018 року у двох справах до реального покарання у вигляді позбавлення волі засуджено троє осіб", - повідомляють в НАБУ.

Нагадаємо, голова НАБУ Артем Ситник оголосив про конкурс на 50 вакансій детективів бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram