ГоловнаПолітика

Клімкін: Угорщина впритул наблизилася до "червоної лінії"

"Напад на приміщення угорської спільноти організувала ФСБ".

Клімкін: Угорщина впритул наблизилася до "червоної лінії"
Фото: Ukrinform

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Угорщина своїми останніми заявами "впритул наблизилася до червоної лінії".

Про це він заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі Україна.

"Я вважаю, що угорська сторона і змістовно, і, якщо хочете, за формою і атмосферою своїх заяв вже впритул наблизилася до червоної лінії. Оскільки так з партнерами в принципі не розмовляють. Те, що робить зараз Угорщина, - це свідома політична маніпуляція або відверте спотворення реальності", - сказав Клімкін.

Так він прокоментував заяви Угорщини, зокрема про необхідність введення спостерігачів ОБСЄ в Закарпатській області.

"Ну яка місія ОБСЄ в Закарпатті? Там що, небезпечно? Смішно, коли угорське консульство каже, що небезпечно їхати в Закарпаття", - сказав Клімкін.

"Другий напад на приміщення угорського товариства організувала ФСБ. Організатор цієї групи прибув із Придністров'я і поїхав у Придністров'я. І я не відкидаю, що Росія спробує ще щось зробити. Яка місія нам потрібна? Місія боротьби з ФСБ? І при чому тут ОБСЄ?" - додав голова українського МЗС.

Нагадаємо, 10 березня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомив про початок постійного патрулювання співробітниками моніторингової місії ОБСЄ на Закарпатті.

У відповідь віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Україна як демократична держава не боїться ніяких моніторингів, але підстав для введення спостерігачів у Закарпатську область немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram