ГоловнаПолітика

Україна закликала міжнародну спільноту посилити санкції проти РФ через ситуацію в Криму

"Москва перетворює Крим на величезну військову базу з сухопутним, повітряним і морським компонентами".

Україна закликала міжнародну спільноту посилити санкції проти РФ через ситуацію в Криму
Елена Зеркаль
Фото: bbc.com

Україна закликає міжнародну спільноту посилити санкції проти Росії через ситуацію в анексованому Криму.

Про це під час промови в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй заявила заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

"Необхідно нарощувати наявні багатосторонні і двосторонні санкції. Резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації з правами людини в АР Крим і Севастополі повинні бути підтримані і служити дорожньою картою для зняття окупації", - сказала Зеркаль.

Вона також поінформувала учасників засідання про нарощування мілітаризації окупованого Криму і репресії проти українців і кримських татар, які проживають на півострові.

"Москва перетворює Крим на величезну військову базу із сухопутним, повітряним і з морським компонентами і використовує це як майданчик для своїх військових інтервенцій в інші місця. Сирія є свіжим прикладом... Російські окупаційні сили не обмежуються переслідуванням окремих фізичних осіб, утискають активістів Меджлісу, представників легітимного представницького органу кримських татар", - сказала Зеркаль.

Рада Безпеки ООН проводить засідання щодо Криму, в тому числі через підготовку російською владою на окупованому півострові "виборів" президента РФ, а також з приводу можливих шляхів деокупації української території.

Напередодні США закликали Росію припинити нехтування правами і свободами людини в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram