ГоловнаПолітика

ГПУ готує подання ще на двох нардепів

Може йтися про Олександра Пономарьова і Дениса Дзензерського.

ГПУ готує подання ще на двох нардепів
Фото: ГПУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що найближчим часом у Верховну Раду буде скеровано мінімум два подання на зняття депутатської недоторканності.

"З огляду на високий ступінь готовності матеріалів, можу сказати, що ми на фінальній стадії підготовки подання у справі одного з народних депутатів, який перешкоджав журналістській діяльності в стінах Верховної Ради", - сказав Луценко журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому генпрокурор не уточнив імені парламентарія.

Варто зазначити, що в лютому нардеп Олександр Пономарьов ("Воля народу") в кулуарах парламенту відібрав телефони у двох журналістів. Столична прокуратура у зв'язку із цим порушила кримінальне провадження за статтею "Перешкоджання журналістській діяльності". Гнів депутата викликали питання про причетність до шкідництва в армії, справу про нього з липня минулого року розслідує СБУ.

Також Луценко заявив: "У п'ятницю у мене відбудеться нарада з колегами з НАБУ і САП, які, ймовірно, будуть подавати мені на підпис матеріали про незаконне збагачення одного з народних депутатів".

Імовірно, йдеться про депутата Дениса Дзензерського ("Народний Фронт"), САП вносила генпрокурору на узгодження подання щодо нього ще в липні минулого року.

Нагадаємо, раніше в середу Луценко заявив, що в разі неявки позафракційного народного депутата Надії Савченко на допит в СБУ він змушений буде зробити у Верховну Раду подання на зняття депутатської недоторканності з неї.

Після цього Савченко анонсувала повернення в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram