ГоловнаПолітика

Чиновнику Запорізької ОДА повідомлено про підозру в завданні збитків на 93 млн грн

Директор департаменту екології та природних ресурсів перебуває під вартою.

Чиновнику Запорізької ОДА повідомлено про підозру в завданні збитків на 93 млн грн
Фото: mail.ru

Директору департаменту екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації повідомлено про підозру в зловживанні владою і халатності, які спричинили збитки в розмірі понад 93 млн гривень. Також підозру повідомлено директору приватного підприємства-підрядника, повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

"Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно службових осіб ТОВ "Техморгідробуд Миколаїв" за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на проведення робіт з днопоглиблення каналу Молочного лиману, а також бездіяльності посадових осіб Департаменту екології Запорізької ОДА, в результаті чого у вересні 2017 року відбувся замор риби", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що службові особи миколаївського підприємства, яке отримало гроші запорізького місцевого бюджету в сумі 1 млн 303 тис. 511 гривень, не виконали днопоглиблювальні роботи на сполучному каналі, проте заволоділи зазначеними засобами шляхом підробки актів виконаних робіт. Це призвело до масової загибелі пеленгаса в кількості 60 тис. 672 одиниць і кефаль-сінгіля в кількості 1 тис. 272 одиниць загальною вартістю 92 млн 16 тис. 432 гривні.

Директору департаменту екології та природних ресурсів ЗОДА і керівнику підприємства-підрядника повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 242, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 і ч.1 ст.366 КК України ("Порушення правил охорони вод, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, службова недбалість, службове підроблення").

"Один підозрюваний перебуває під вартою, вживають заходів з відшкодування шкоди, заподіяної державним інтересам. Обвинувальний акт стосовно керівника підприємства-підрядника в березні поточного року планується направити в суд", - інформують в обласній прокуратурі.

Нагадаємо, напередодні прокуратура повідомила про підозру колишньому виконавчому директору ДП "Артемсіль". Денис Фоменко підозрюється в завданні держпідприємству збитків на загальну суму понад 1,7 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram