ГоловнаПолітика

Білорусь закрила генконсульство в Одесі

Диппредставництво має бути закрите до 23 лютого.

Білорусь закрила генконсульство в Одесі
Фото: ukraine.mfa.gov.by

Білорусь вирішила тимчасово закрити Генеральне консульство в Одесі.

Про це йдеться в постанові Ради міністрів Білорусі, опублікованій на сайті уряду. "Рада Міністрів ухвалила закрити до 23 лютого 2018 року Генеральне консульство Республіки Білорусь в Одесі (Україна)", - зазначено в документі.

Рішення прийнято відповідно до указу президента Білорусі від 9 липня 1996 року № 247 "Про затвердження положення про дипломатичні представництва та консульські установи Республіки Білорусь".

Міністерство закордонних справ республіки отримало розпорядження вжити відповідних заходів щодо закриття диппредставництва.

У другій половині 2017 року відносини між Україною і Білоруссю загострилися у зв'язку з затриманнями на території країни українських громадян. Йдеться про сина українського прикордонника Павла Гриба, котрого пізніше вивезли в РФ і заарештували; журналіста "Українського радіо" Павла Шаройка; директора заводу в Константинівці (Донецька область) Олександра Скибу. У листопаді влада Білорусі заявила про викриття "шпигунської мережі", звинувативши в причетності до неї Павла Шаройка.

Через "справу Шаройка" Білорусія вислала з країни співробітника українського посольства. Україна відповіла на такі дії дзеркально, виславши з Києва білоруського дипломата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram